Wednesday, March 25, 2009

ISAP JARI

Entah apala yang sedap sangat ngan jari asyraf ni pun ayah tak tahu... sekarang dah selalu sangat. Ayah ada gak rasa jari dia... tak da pulak rasa cokelat.... hmmm musykil sungguh... Tapi ayah ada dengar.. baby memang suka hisap jari sebab masa dalam perut ibu dia suka isap jari. Betul ke? tengok jela asyraf tu... bukan takat jari... ngan tangan² sekali... jangan sampai siku dah la.... Bila dah isap jari... biasa... muka jadi comot... dah macam anak orang kedai... tapi ayah tak kisah sangat... yang penting asyraf tak meragam... biarla dia isap jari dari menangis... ayah tak sampai hati tengok asyraf nangis... rasa sayu jer... huk... hukk...





22 MAC 2009


20 MAC 2009





15 MAC 2009 - DI RUMAH MAK LONG SUBANG


Asyraf tido lagi... kali ni dirumah maklong di Subang Bestari... biasala pekena aircond memangla sedap tido. tak sedar dah orang kat keliling asyraf... hmmm bestnyer tido...zzzzz

DI FELDA PALONG 3


Emmm lenanya yope syafik tido.... yope syafik ni sepupu asyraf... anak mak ngah... dah besar dah dia... umur baru setahun lebih... tapi lahir sama tahun ngan asyraf... anak mak long pun lahir sama tahun ngan asyraf... kak nisaq... dia dah pandai jalan... asyraf? begolek jelah.. he he... sampai je kat umah kawan tok cho.. (tok cho = atok macho a.k.a ayah ibu asyraf). apalagi tidola... penat berdukung... sian asyraf.... rehat jap ye asyraf... ayah ngn ibu nak semayang jap.

ASYRAF DI KENDURI KAWIN ANAK TOK LONG


Salam semua... 14 Mac 09, Hari ni kenduri kat umah tok long.... pepagi lagi asyraf dah bangun... hmmm tak sabar kot nak gi jenjalan... kenduri tok long kat palong 5. Tapi sebelum pegi kenala mandi.... nak dijadikan crita air paip kat umah wan mah tak der... hmmm kenala gi segamat mandi kat sana... asyraf biasala mandi air panasla... Jam 12 lebih sampaila kat umah tok long... punyala ramai orang... yelah nama pun kenduri.... tapi yang paling ramai adalah sedara mara.. entahlah ayh asyraf langsung tak kenal... ibu asyraf jela yang kenal... itu pak ... ni mak.. tu tok.. ni induk... ni.... entah ramaila.... dan asyrafla yang paling glamer ramai yang nak dukung... perh lega kata ayah asyraf...hari tu asyraf dapatla jumpa wan ateh, wan induk, wan andak, wan.... banyakla... asyraf siap terlena lagi masa ibu pangku... hmmm ngantok sangat kot.... tapi masa oyang induk dara dukung asyraf... asyraf diam jer... baik betul budak ni.... ha kat bawah ni adala gambar asyraf... actually byk lagi.....

Asyraf dah ngantukla ibu.


Nila Oyang induk Dara (ni adik Oyang Atok)
Nila rupa mak sedara asyraf jadi pengantin. Anak tokey minyak.

TIDO BUAI


Hmmm tak penah-penah asyraf tido buai... nila petama kali... tu pun sebab Wan Mah yang suruh. Gambar ni masa asyraf kat umah Wan Mah di Gemas. Actually pada 13 hb 3 lepas asyraf balik kampung kat tengkek negeri Sembilan. Dapatla jumpa atok oyang. Iaitu moyang asyraf. Sampai pun dah petang sangat. Pastu terus gi gemas bermalam kat Gemas. Biasala baby kat tempat baru tu susah sikit nak tido... tak dapat bantal busuk dia kot. he he... so naikla buai. Amboi lena pulak dia.

MELAWAT OYANG (7 MAC 09)



Ni gambar asyraf masa menunggu mak ngah dia. Kat masjid taman taming jaya. ptg ni nak gi umah pak udah nak melawat oyang asyraf. Oyang asyraf sakit.

ASYIK-ASYIK TIDO

Dah nama baby memangla asyik tido. Kali ni asyraf tido mendepa pulak... tengok jela tangan dia tu.. bukan nye dia nak orang letak elok2 tangan dia tu. Lupakanla nak bedong dia... selamba badak jer dia kuarkan tangan... biarla kat dia... yang penting dia tido lena dan tak meragam tengah malam... Good Nite asyraf...

3 MAC 2009



ASYRAF TIDO LAGI

Ha kali ni asyraf tido pakai baju ariq... cikgu asyraf yang pakaikan... maklumla ariq dah tak muat pakai baju ni... tapi pakai apapun asyraf tido tetap sama... buka mata sebelah... he he...