Sunday, May 31, 2009

MENJEMPUT CIK NUR



Hari ni asyraf kena keluar malam... asyraf jarang kuar malam... takut ayah marah.... baby tak boleh kuar malam... tapi malam ni ayah benarkan sebab ada tok chor a.k.a imam besar kuala dipang... masa ni kami kat erl bandar tasik selatan.. tgh tungguh cik nur... cik nur tu mak sedara asyraf a.k.a adik ibu... dia belajar kat ums... sekarang dia cuti.. tula dia balik semenanjung... best jugak gi sini.. asyraf tak pernah tgk keretapi... laju betul kawan2... ariq mesti tak pernah... takpe... pasni kita naik sama2 ye ariq...

Thursday, May 28, 2009

MY SEXY BOY








kecik2 dah pakai baju nampak pusat... tapi tak kisahla... asyrafkan lelaki... lainla kalo anak aunty ejan... mahu belari ariq mengejar nanti...

CIK BADAK DAN EN. GAJAH


Cik badak dan en gajah... mereka ni kawan baik asyraf.... selalu temankan asyraf bila ibu dan ayah sibuk bekerja... meraka ni actual adalah 4 sekawan. cik itik dan en. katak, ibu letakkan dalam kereta... so dalam kereta adalah asyraf kawan... asyraf tak tahu kena ayah beli hewan ni... hmm entahla.. ayah cakap, masa tu asyraf nangis kat mydin. so ayah belila hewan ni... murah je 4 ekor rm6.90... tapi masa asyraf gi jusco... hewan ni harga 11.90... mahalnya... so kawan2... kalo nak hewan yang macam asyraf ni bolehla gi Mydin... jom shoshoping...

ASYRAF VS DOLLY




Ni dolly, anak patung nisaq punya... nisaq dah tak main anak patung dia dah main nyuruk2 ngan abang2 dia.. kadang diaorang main kungfu jaapar... asyraf tengok jelah.. asyraf pun main lawan2 jugak... lawan ngan dolly... habis kaki dolly asyraf gigit... tangan dolly asyraf tarik2... mujur ayah selamatkan dolly ... kalo tak...

ASYRAF DAN WALKER



Hari ni asyrah gi umah maklong kat subang bestari... Biasala hujung minggu jer... nila tempat ayah dan ibu asyraf melepak... Suka sangat diaorang... entah apa yang best pun tak tahu... asyraf suka dtg sini sebab ada nisaq a.k.a eton. ni walker nisaq, dia dah tak pakai sebab dia dah boleh jalan... asyraf belum lagi... ni pun ibu yang tlg masukkan dalam benda ni. Yelah.. kat umah asyraf tak der... asyraf first time masuk dalam benda ni... sedap pulak rasanya... exspecially meja walker ni... ada macam2 rasa... nanti asyraf nak ajak ariq ngan baby aunty ejan rasa meja ni..

10 MEI 2009



Monday, May 4, 2009

MELAWAT NORDHIYA QAISARA

Nila rupa nordhiya qaisara... dia dua pupu asyraf... dia ni anak makcik ani cucu wan acik... baru jer beberapa minggu... kecik jer... tapi berat... asyraf ikut ibu ngan ayah melawat deya.. masa tu wan acik dan mak cik ani jer ada... mujur hero jepun tu tak der... kalo tak teruk dhiya kena kerjakan.. he he..







TEETHER

Memandangkan asyraf suka menggigit sekarang ni, so ayah belikan buah strawberi tipu untuk asyraf... tapi asyraf tak gigit sangat.. agaknya buah tu besar sangat kot. So kita tunggu jelah.... Asyraf pun sekarang dah mula nak menirap... bersungguh betul dia nak menirap... Sorila ayah nak tolong... pandai2 ekaula he he...


Sunday, May 3, 2009

ASYRAF NEW LOOK.






MENJAGA ASYRAF

29 April 2009: Hari ayah kena jaga asyraf... sebabnya cikgu asyraf pergi luar negara... lagipun ayah cuti... so ibu mintak ayah jaga... ayah on jer... pagi2 lagi ibu dah mandikan asyraf... tukar pampers siap...bagi pakai cantik2.... so mudah sikitla kerja asyraf... mula2 sesi penjagaan memang indah... begitu romantis sekali menjaga anak... dibelai dan ditatang... pastu start dah enjin merahang.... apalagi ayah sepantas kilat mencapai botol susu untuk asyraf... panaskan jap... pastu bagila kat asyraf... cerita pasal botol susu ni... ia special sikit sebabnya dia punya puting berfungsi macam brest. Tapi pada ayah... botol susu tetap botol susu... nothing special... Hari tu asyraf tak banyak minum susu... maybe dia tak suka kot... yelah susu dia sejuk sikit... yelah ayah nak cepat nak panaskan lama2 kang pengsan pulak asyraf tunggu... sebabnya botol ni tebal lagi satu kat bwh dia ada penebat... so lambatla panas bila bwk keluar dari fridge... moral of the story.. panaskan dulu susu dalam botol biasa then baru masukkan dlam botol special ni.. botol special tak yahla masuk dalam peti.. tak kat luar jer... habis karan jer... tgk reaksi asyraf minum susu kiut kemain... pandai pulak dia pegang botol tuh.... lepas minum kenala dodoikan asyraf... ayahpun apalagi dendangkanla lagu peberet asyraf.... lenguh jugakla tangan.... tengahari ibu balik... nak monitor la kunun.. he he... ibu sampai je terus asyraf jaga... sejam kendian ibu balik semula opis... pas tu asyraf start meragam balik... biasala nak tidola tanda tu... memang style dia sebelum tido kena nangis dulu... so berpangkula kat ayah... sampai ayah nak gerak kemana pun susah... nak makan pun berpangku... kat sejam gak baru dia tido... ayah apalagi dengan pantas mandi then sembahyang... hmmm lena tul asyraf tido.. ada can ni.... he he... ayah pun joinla skali asyraf tido... setengah jam jer... dah jaga balik... berpangkula balik... hmmm lambatnya ibu balik... Saat yang paling menggembirakan pada ayah adalah bila ibu balik kerja... alhamdulillah lega... tapi bila dipikirkan balik kenapa asyraf tak meragam sangat bila ibu yang jaga dia? sebabnya ibu adalah ibu. renung²kan.. selamat beramal...


MAIN SAPU TANGAN

Inilah antara mainan asyraf secara tak rasmi.... suka sangat dia menggigit kain... exspecially tuala masa lepas mandi... baju dia usah cakapla selenjun-lenjunnya... kalo pakai baju lengan panjang lagila dia suka... kiri kanan dihisapnya... ikutkan jelah... janji dia diam... sapu tangan ni bersih tau... korang jangan pulak bagi sapu tangan ngingus kat anak korang... kang kenyang tak pasal2... yelah saputangan sebegitu mengandungi kandungan natrium klorida yang tinggi... eiii..