Friday, December 31, 2010

Steamboat Pulau Ketam





Monday, December 6, 2010

Mimik Muka











Friday, December 3, 2010

Budak yang suka pencicah...


Betul2 org nogori... tahan pedas budak ni... asal ayah ngan ibu makan makanan yang ada sos.. dia pun nak join.. org larang lagi la dia nak.. so biarkanla.. ni mesti ikut ibu suka sangat menda yang pedas2.. he he.. tak boleh cakap lebih2 kang ibu dia boikot taknak masak sebulan camner? ha ha.. layan jelah gambar budak ni..


Baru terasa kot pedas dia... ha ha.. apa pun keropok dari tengganu ni memang sedap... dia punya sos pun sedap... patutla asyraf suka..

Kring kring



Wednesday, November 3, 2010

MIHAS




Duty






BERKELAH DI SCC








Berkelah sambil memancing... tapi sekor ikan pun tak dapat.... ni semua salah umpan....




Monday, May 24, 2010

KL BIRD'S PARK

Burung apa? burung murai nak... burung apa? burung murai... hari tu adala bawak syg ngan sikecil gi taman burung kat Kl.... sikecil asyik meronta2 ajak gi tgk... yela tuh... padahal ayah ni ha yang teringin sangat nak masuk bird park... mahal gak tiket dia... tapi kira murahla berbanding pelancong luar... 35henggetla satu kepala.. mujurla kepala asyraf kecik lagi.. tak kira...

Masuk je bird park memang mengujakan... disambut beburung riang berterbangan... terasa nyaman telinga ini mendengar nyanyian mereka sesekali disahut jeritan sikecil ni... asyrafla yang paling seronok semua burung2 nak dikejarnya... merak pun lari lintang pukang... tak berani dia nak pamerkan ekor dia yang cantik tuh...
Cik merak yang cuba melarikan diri

Ada macam2 jenis burung kat sini... ntahla tak pernah pulak ditengok... nama apa ntah... teruja jap sebab banyak sangat burung... taman burungla katekan... kalo tak der burung bukan taman burungla namenya... tak gitu cik semah... bila hang nak pi cik semah oi.. sembang macam nak gi...

Penat dah menapak.... dah la dukung budak 10kilo... oooo mau bongkak longan den ni ha... apalagi dah turun2 jalan sendiri... time cam nila nak ajar sikecil ni berjalan... kasi kuat sikit kaki dia... walaupu terhoyong-hayang tapi tetap jugak nak jalan...
Muka excited nak berjalan
Eh.. eh..

Kat sejam dah berlajan... bilala nak abis taman burung ni... banyak tul perhentiannya... relax jap kat kolam puan itik.. banayk tuk sedara mara itik bervariasi sungguh... cam biasala... kalo dah nama spesis takleh terbang tu.. kena kasi kejar sikit...
Adal pulak kolam pn itik.... seronok tgk itik berenang... ni kira import punya itik... cantik tul... mau je ayah colek sekor anak pn itik ni... sikecil plak sebok nak join itik tu berenang
Gambar puan itik dan suami

Dah puas berehat jalan lagi... kali ni masuk kat zon burung kakak tua, memang tu0-tuo belako deh... terserempak plak ngan kolam ikan...


Khusyuk tul asyraf nengok ikan.. ke burung putih tuh... pas je solat asar... dahla jom balik... ponek boto... itupun tak abis round lagi... turun naik tangga... mau kurus ini macam... masa perjalanan balik terserempak dengan sesuatu yang mengerikan... signboard "Largest bird's park in the world" patutla besar semacam... apasal tak perasan masa nak masuk tadi? hmmm.. apapun memang best.. jom jalan2 semah oi ke bird park...

Monday, April 12, 2010

HAPPY BIRTHDAY AYAH

Happy birthday to me.. menginjak lagi setahun umur.... alhamdulillah.. syukur pada Allah kerana memberi peluang untuk terus hidup dibumi-Nya ini. Terima kasih pada kenkawan dan seisi keluarga yang ingat ulangtahun ni... terutamanya pada syg dan sikecil... dah 29thn rupanya... thn depan kalo panjang umur 30thn... teringat sms en. ikram yang dikirim setiap kali ulangtahun... "kul lunafsin zho iqatilmaut" bahasa arab tu sms dia... maksudnya korang carilah sendiri...

Apa yang best besday kali ni?
1. Dapat hadiah estemewa dari syg
2. Dapat membelanjakan diri sendiri, syg dan sikecil kat Ani Sup Utara (mmg port makan kalo keluar)
3. Dapat membelanjakan diri sendiri, syg dan sikecil dgn kek dari secret recepi...
4. Dapat buat laksa sendiri (bermangkuk disebat, tghari minum ptg, mkn malam, sarapan keesokan harinya.. memang laksa punya org)
5. Dapat...

Kalo hari2 besday memang seronokla... tapi mau rabak poket sebab nak seronok punya pasal...

Monday, March 29, 2010

Pesta Buku Antarabangsa

Semalam sempatla bawak ibu ngan asyraf gi pesta buku... saja jenjalan... dah lama tak kuar... tambah2 ke KL... bukan senang ayah nak bawak gi KL... bukannya tak nak karim... ko paham jelah KL.. dahla jem.. parking plak susah... huh memang tak menepati tempat yang ayah suka... mula cadang nak naik lrt... bagi pengalaman kat si kecil ni naik kereta lipan... bila2 pikir balik... susah plak kalo nak gi mana2 pastu... so naikla keta gak... sampai sana... pergh habaq hang.. punya jem rambutan... kereta bersusun... mujurla jumpa gak paking... dalam PWTC plak jem lagi... kali ni ngan manusia2... berasak2... terpikir gak... ramai jugak rakyat malaysia yang minat membaca ni... walaupun ramai yang beli majalah/ komik ujang... baca gak kan... masa jenjalan tuh tersangkut plak kat booth buku kanak2... beli la buku2 kat asyraf... tambahan plak asyraf pun dah bleh membaca dan mengeja... tgh2 round tuh terserempak plak ngan PM... bukan pak mat tau... perdana menteri... dapatla asyraf tgk pm.. walaupun pm tak tgk asyraf... yelah en polis pun bersepah kepung dia.... huh banyak betul booth kat sini... tercabut kaki berjalan... dah la dukung si kecil nih.. hu hu... mau tercabut lengan sudah... mujurla gilir2 ngan ibu... apapun berbaloi pergi pesta buku kali ni... sebab ayah dapat cari buku yang ayah nak... asyraf pun suka sebab dapat banyak belon free... ibu? ibu bacala buku yang ayah beli tuh... sebab buku memang best.. dapat mengurangkan stress... buku apakah itu?