Monday, May 24, 2010

KL BIRD'S PARK

Burung apa? burung murai nak... burung apa? burung murai... hari tu adala bawak syg ngan sikecil gi taman burung kat Kl.... sikecil asyik meronta2 ajak gi tgk... yela tuh... padahal ayah ni ha yang teringin sangat nak masuk bird park... mahal gak tiket dia... tapi kira murahla berbanding pelancong luar... 35henggetla satu kepala.. mujurla kepala asyraf kecik lagi.. tak kira...

Masuk je bird park memang mengujakan... disambut beburung riang berterbangan... terasa nyaman telinga ini mendengar nyanyian mereka sesekali disahut jeritan sikecil ni... asyrafla yang paling seronok semua burung2 nak dikejarnya... merak pun lari lintang pukang... tak berani dia nak pamerkan ekor dia yang cantik tuh...
Cik merak yang cuba melarikan diri

Ada macam2 jenis burung kat sini... ntahla tak pernah pulak ditengok... nama apa ntah... teruja jap sebab banyak sangat burung... taman burungla katekan... kalo tak der burung bukan taman burungla namenya... tak gitu cik semah... bila hang nak pi cik semah oi.. sembang macam nak gi...

Penat dah menapak.... dah la dukung budak 10kilo... oooo mau bongkak longan den ni ha... apalagi dah turun2 jalan sendiri... time cam nila nak ajar sikecil ni berjalan... kasi kuat sikit kaki dia... walaupu terhoyong-hayang tapi tetap jugak nak jalan...
Muka excited nak berjalan
Eh.. eh..

Kat sejam dah berlajan... bilala nak abis taman burung ni... banyak tul perhentiannya... relax jap kat kolam puan itik.. banayk tuk sedara mara itik bervariasi sungguh... cam biasala... kalo dah nama spesis takleh terbang tu.. kena kasi kejar sikit...
Adal pulak kolam pn itik.... seronok tgk itik berenang... ni kira import punya itik... cantik tul... mau je ayah colek sekor anak pn itik ni... sikecil plak sebok nak join itik tu berenang
Gambar puan itik dan suami

Dah puas berehat jalan lagi... kali ni masuk kat zon burung kakak tua, memang tu0-tuo belako deh... terserempak plak ngan kolam ikan...


Khusyuk tul asyraf nengok ikan.. ke burung putih tuh... pas je solat asar... dahla jom balik... ponek boto... itupun tak abis round lagi... turun naik tangga... mau kurus ini macam... masa perjalanan balik terserempak dengan sesuatu yang mengerikan... signboard "Largest bird's park in the world" patutla besar semacam... apasal tak perasan masa nak masuk tadi? hmmm.. apapun memang best.. jom jalan2 semah oi ke bird park...