Saturday, February 5, 2011

Bukit Fraser

Korang pernah pergi bukit fraser? Tak??? Memang rugi kalo korang tak pergi... Sebab tula aku pegi....kalo tak rugi..... kenapa lak? rugi ker kalo tak gi? pak ayop tanye..... kan den dah cakap tadi ... rugi kalo ekau dok poie... ha.. kan dah kua baso jormen den niha.... orang dah cakap rugi tu.. rugi jelah... takkan bleh untung plak... tak paham tul aku ngan ko ni pak ayop... Maaf yer semua sedikit panas memula entry ni..... he he...
Alkisah pada minggu lepas.. kami sekeluarga telah mencabar diri untuk bercuti di bukit fraser... sebabnyer terhengen nak pergi sana... hakikatnya aku jer yang hengen nak gi sana... sebab tak mo gi sensorang hangkut sekali anak bini... Maka pada hari itu bersamaan Jumaat 7 Jan 2011 tepat jam 9 lebih kurang... kalo dah tepat mana ada lebihnyer kan upin kan.... betul2 betul... korang abaikan jelah bebudak tuh.. sebok jer... Maka setelah sesat barat di pekan koler kubu.. ditambah jalan yang berliku sehingga mencabar kakiku... akhirnya sampai gak kat puncak bukit freser... terasa kedinginan menusuk hidungku... enak sekali.... Sesampai jer terus mencari masjid.. yer lah sarip... hari jumaat tuh... walaupun bleh musafir tapi ... no need to explain ok... Selesai jer semayang terus aja gi cari rumah penginapan disana yang udah dibuku sejak tahun lepas...
Setelah merehatkan diri... petang2 barula leh jenjalan... walaupun kat luar nampak macam pagi lagi hakikatnya jam sudah pukul 3 petang... serius aku tak tipu ko... petang tu just jenjalan di pekan bukit fraser... bolehla nak dikatakan pekan walaupun segan nak cakap sebab ada 5 bijik kedai jer.. kedai pak mail, kedai uncle muthu, kedai ehsan, kedai jarjit dan kedai kak ros (nama kedai ni aku agak2 jer.. korang jangan percaya pulak)... yang lain2 pejabat kerajaan ngan rumah banglo jer... kaya2 org sini... banglo sorang sebijik..
Seperti biasa asyraf tetap ngan bolanya.. kemana saja nak hangkut bola... nampak tak bola kuning tompok itam itu? ha.. nampak pun... itu bola... itu pak long asyraf juga kasi... itu masa itu birthday asyraf jugak... terima kasih itu pak long asyraf jugak.. mujurla asyraf tak sepak masuk itu gaung... sebabnya semua bangunan kat sini dibina di lereng2 bukit... takder nyer tanah rata... kalo korang nak tanah rata.. sila pergi ke arah Cameron Highland yer... disana ada Tanah Rata... kenapa bangunan ni dibina dilereng bukit???? pasal tak diratakan jer.. kan senang... ko ni sood.. benda camni pun ko tak bleh pikir... huh... cetek minda sunguh... hmm ntahla.. ko tanyala si meon tuh..
Sambil2 sheshoping serbineer tuh nampakla bola nih.. rembatlah jugak pasal sitecik ni suka bangat sih.. lihat aja ditelitinya bola itu... khusyuk bangat... sepanjang kat sini asyrafla yang paling hapy sebab banyak mainan yang dia bleh main... playground banyak betul... dah macam bercuti kat playground dah..
Main jongkang-jongket
Main gajah-gajah
yang paling tak tahan
main buaian...

-
-
-
--
-----------
-
---
--
-
-
-
sekali mak dia da...

No comments:

Post a Comment